Advocaat: "Maak seizoen in principe af bij Fenerbahçe"

23 mei 2017, 10:27   Bijgewerkt: 23 mei 2017, 10:59

Er is nog altijd geen volledige duidelijkheid over wanneer Dick Advocaat begint aan zijn derde termijn als bondscoach van Oranje. De 69-jarige Haagse oefenmeester staat nu nog onder contract bij Fenerbahçe, dat op 4 juni haar laatste competitiewedstrijd speelt.

"In principe blijf ik tot het einde, tenzij de voorzitter een andere beslissing neemt", sprak Advocaat maandag, na de 1-2 zege met Fenerbahçe bij Gençlerbirligi, voor de camera van de Turkse tak van beIN Sports. Fenerbahçe is al zeker van Europees voetbal, maar strijdt met aartsrivaal Galatasaray nog om de derde plek in de competitie.

De nummer drie van de Super Lig begint volgend seizoen in de derde voorronde van de Europa League, de nummer vier start al een ronde eerder. Met nog twee duels te gaan heeft Fenerbahçe twee punten voorsprong op Galatasaray. Als Istanbul Basaksehir, de nummer twee van het klassement, op 31 mei de bekerfinale wint van Konyaspor gaat de nummer drie van de Super Lig rechtstreeks de groepsfase van de Europa League in en mag de nummer vier in de derde voorronde beginnen. Dit omdat Basaksehir al zeker is van de tweede plaats en daarmee een startbewijs voor de voorronde van de Champions League.

Nederland speelt op 31 mei en 4 juni oefenwedstrijden tegen respectievelijk Marokko en Ivoorkust. Op 9 juni is het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. Fred Grim doet na de komst van Advocaat een stapje terug tot assistent, maar neemt tot nader order de honneurs waar bij Oranje. Ruud Gullit, de andere assistent, begint tegelijk met Advocaat bij het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen