Enrique: "Kwam om prijzen te winnen en ik heb ze gewonnen"

22 mei 2017, 13:31

Hoewel er met de Copa del Rey volgende week nog een prijs te winnen is voor Luis Enrique bij Barcelona, lijkt de vertrekkende trainer toch al aan het nabeschouwen geslagen. De persconferentie van de Spanjaard na de 4-2 overwinning op Eibar SD leek al heel erg op een afscheidsspeech.

"Ik ben hier gekomen om een leider te zijn en ik was er een. Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen en ik heb ze gewonnen. Met dank aan de spelers", zo stelt de manager. "Natuurlijk had ik het nog beter kunnen doen, maar ik had het zeker ook veel slechter kunnen doen."

"Het voorbije decennium is hoe dan ook een prachtig decennium geweest voor Barcelona. De club heeft nu de taak om te zorgen dat het de spelers houdt en krijgt om dat niveau door te trekken", vervolgt Enrique. "Wat deze groep betreft moet ik ze het compliment dat ze nooit opgeven, ook al zijn we het seizoen niet geëindigd zoals we zouden willen. We zijn vooral in het begin van het seizoen in de thuisduels niet constant genoeg geweest."

In zijn eerste twee jaar bij Barcelona won hij de Champions League, de wereldbeker, twee landstitels, twee keer de Copa del Rey en de Europese Supercup. Begin dit jaar kwam de Supercopa daar nog bij en zaterdag kan daar dus ook nogmaals de Spaanse beker aan toegevoegd worden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen