Wenger noemt omgeving vijandig, Koeman mist kwaliteit

22 mei 2017, 08:34

Voor zowel Arsenal als Everton eindigde het competitieseizoen zondag enigszins in mineur. The Gunners liepen ondanks een 3-1 zege voor het eerst in twintig jaar Champions League-voetbal mis, terwijl The Toffees tegen tien man niet aanspraak wisten te maken op minimaal een punt in het Emirates Stadium.

Arsène Wenger baalde vooral van de sfeer die er de voorbije periode hing rondom de club. "We hebben een tijdje in een vijandige omgeving moeten spelen", vertelde de Franse manager van Arsenal na afloop. De laatste maanden werd er veelvuldig om zijn vertrek geroepen door de fans. "Natuurlijk hebben we hier en daar punten laten liggen, maar feit is dat we sinds januari met lastige omstandigheden te maken hebben. Dat is heel moeilijk voor spelers om mee om te gaan."

Of Wenger doorgaat, dat is nog niet iets dat vaststaat. Eerst wacht hoe dan ook de FA Cup-finale tegen Chelsea. Wenger lijkt zelf in ieder geval niet de handdoek te gaan werpen. "Mijn liefde voor deze club staat buiten kijf. Ik heb iedere club in de wereld afgewimpeld om hier te blijven."

Koeman kwam er tegen Arsenal achter, dat ondanks de knappe zevende plek er nog werk aan de winkel is. "We hebben meer kwaliteit nodig", stelde de Nederlander, die vond dat zijn ploeg meer had moet scoren in Londen. "Maar al met al was dit een heel positief seizoen. We gaan Europa in en dat is belangrijk voor deze club. Ik zal de komende weken nauw contact hebben met het bestuur. Niet vanuit Liverpool of Manchester, maar uit een wat zonnigere plek in Europa."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen