Kluivert geniet van zijn zoon: "Kijk als Ajax-fan en trotse vader"

22 mei 2017, 11:53

Patrick Kluivert besliste in 1995 de finale van de Champions League in het voordeel van Ajax. Nu 22 jaar later heeft zijn zoon Justin met de Amsterdammers de eindstrijd van de Europa League bereikt. Een prestatie warm de technisch directeur van Paris Saint-Germain zeker warm van wordt.

"Ik houd mijn ogen zeker open, maar kijk vooral als Ajax-fan en trotse voetbalvader", zo verklaart de oud-aanvaller in De Telegraaf. "Door mijn puntertje in Wenen en de opvallende parallellen met toen, is er veel aandacht voor Justin. Maar daarmee worden andere spelers misschien wel tekort gedaan. Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Lasse Schöne verdienen een pluim voor de wijze waarop zij vooropgaan in de strijd en de jonkies bij de hand nemen. Pas als je als team speelt, kunnen individuen hun extra waarde laten zien en het verschil maken."

Kluivert genoot dit seizoen dan ook regelmatig van zijn oude club. "Tegen Schalke 04 en Olympique Lyon thuis speelde Ajax fantastisch, met vol druk erop. Dat is de manier om het publiek erachter te krijgen, het gaf ons destijds een kick en dat is bij de huidige spelers niet anders. Peter verdient een groot compliment voor de wijze waarop hij de Ajax-filosofie uitdraagt. Ik hoop daarom van harte dat Ajax wint."

Zijn zoon kan woensdag tegen Manchester United mogelijk - net zoals zijn vader - een hoofdrol vertolken. "Zijn beste voetbaleigenschap is zijn onbevangen, venijnige individuele actie, waarbij hij recht op het doel afgaat. Je ziet bij veel aanvallers dat ze met de bal aan de voet eerst breed of teruglopen. Een verdediger wordt echter het meest in de problemen gebracht, voelt zich het meest ongemakkelijk, als iemand op volle snelheid op hem afkomt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen