Real Madrid klopt Málaga en viert eerste landstitel in vijf jaar

21 mei 2017, 21:51   Bijgewerkt: 21 mei 2017, 23:08

Na vier keer op een rij naast de titel te hebben gegrepen, is Real Madrid weer kampioen van Spanje. De Koninklijke had aan een gelijkspel genoeg, maar won met 0-2 van Málaga. Barcelona had het een stuk zwaarder, maar won thuis uiteindelijk wel met 4-2 van Eibar.

Málaga - Real Madrid 0-2

Van titelstress bleek geen sprake in de openingsfase, want al na 98 seconden lag de 0-1 in het doel. Isco lanceerde Cristiano Ronaldo, die de doelman omspeelde en rustig binnenschoof. Ondanks die droomstart was het niet zo dat Málaga zich weg liet vagen. In een op en neer golvende eerste helft kreeg de thuisploeg ook zat kansen. Keylor Navas moest een paar keer handelend optreden, zo haalde hij op geweldige wijze een vrije trap van Sandro Ramírez uit de bovenhoek. Ook Real kreeg de nodige mogelijkheden, maar toch gingen de ploegen met slechts 0-1 rusten.

Na de pauze was het weer snel raak. Een hoekschop kwam uiteindelijk met een carambool terecht bij Karim Benzema, die niet faalde en de voorsprong vergrootte. Daarmee was het grootste verzet van de thuisploeg wel gebroken. Real Madrid hoefde zich niet meer bovenmatig in te spannen en wist al ver voor het laatste fluitsignaal dat het voor de 33ste keer in haar historie gekroond zou worden tot kampioen van Spanje.

Barcelona - Eibar 4-2

Bij Barcelona leek men vanaf het begin van de wedstrijd te veel bezig met het mogelijke verlies van Real Madrid. Takashi Inui had maling aan de gebeurtenissen elders en strafte na zeven minuten het gelanterfanter van de Catalanen af. Barcelona kreeg vervolgens veel kansen, maar onder andere Lionel Messi bleek het vizier niet op scherp te hebben staan. Inui had dat wel, want de Japanner knalde na rust hard zijn tweede treffer van de avond binnen. 

Barça werd uiteindelijk door een eigen goal van David Junca terug in de wedstrijd geholpen. Messi kon luttele minuten later voor de gelijkmaker tekenen vanaf elf meter, maar hij miste de opgelegde kans. Overigens was dat maar goed ook, want de strafschop werd gegeven na een struikelpartij van Jordi Alba. Luis Suárez bleek scherper dan de Argentijn en tekende even later wel voor de gelijkmaker. Direct daarop kreeg Ander Capa zijn tweede gele kaart en dit keer wist Messi wel de penalty te benutten. De sterspeler zorgde vlak voor tijd nog met nog een doelpunt voor de definitieve beslissing. Daardoor sloot de ploeg van Luis Enrique de competitie toch nog af met een roerige zege, maar het kampioenschap zat er dit jaar niet in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen