Seizoen voorbij voor Cambuur: "Dit is heel raar, hè"

21 mei 2017, 18:03

Cambuur was de favoriet om de finale van de play-offs promotie/degradatie te halen, maar over twee duels ging het met 3-2 onderuit tegen MVV. Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen donderdag in Maastricht verloor de Leeuwarder club zondag de return voor eigen publiek met 1-2.

"Dit is heel raar, hè", aldus Cambuur-coach Sipke Hulshoff na afloop voor de camera van FOX Sports. "Het is één keer gebeurd. Het seizoen is voorbij, terwijl het nog een staartje had moeten krijgen, maar het is gebeurd. Dat voelt heel erg raar."

Cambuur kwam in de 58ste minuut nog wel met 1-0 voor, maar in de laatste tien minuten zorgde MVV voor de ommekeer. "Aan de bal hebben wij iets te weinig gebracht", legde Hulshoff de vinger op de zere plek. "In de voorgaande weken was bijna elke speler in topvorm, maar dat niveau hebben we niet aangetikt. Dat is heel erg jammer."

"Of het ook met spanning te maken had? Ja en nee. Maar die spanning zullen we ook in de beker hebben gevoeld tegen Ajax, FC Utrecht en AZ", refereerde Hulshoff aan het feit dat Cambuur tot de halve finale van de KNVB Beker kwam en daarin pas na penalty's verloor van AZ. Hulshoff toonde zich een sportief verliezer. "We kijken in eerste instantie naar onszelf, maar MVV verdient ook zeker een compliment. Ze hebben het spelletje goed, opportuun, gespeeld met veel passie en strijd. Dat hebben ze uitstekend gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen