Arsenal mist CL voor het eerst sinds 1997, Wijnaldum uitblinker

21 mei 2017, 18:05

Arsenal mag zich komend seizoen gaan melden in de Europa League. De ploeg van Arsène Wenger weet dat ze voor het eerst in twintig jaar niet zullen uitkomen in de Champions League. The Gunners wonnen weliswaar met tien man van Everton (3-1), maar dat maakte niets uit vanwege de ruime zeges van Manchester City (0-5 bij Watford) en Liverpool (3-0 tegen Middlesbrough). Op Anfield Road was Georginio Wijnaldum een van de uitblinkers met een goal en een assist. 

Arsenal - Everton 3-1 {image[318848][right-half][]}

Al binnen tien minuten kwam Arsenal in eigen huis op voorsprong tegen Everton. Danny Welbeck liet een enorme kans liggen, maar Héctor Bellerín wist wel raad met de geboden mogelijkheid. Niet veel later kreeg de thuisploeg een flinke domper te verwerken. Laurent Koscielny kreeg een rode kaart na een harde overtreding op Enner Valencia. Met een man minder bouwde Arsenal haar voorsprong toch uit, want Alexis Sánchez zorgde binnen het halfuur voor de 2-0. Kort na de pauze deed Romelu Lukaku wat terug vanaf de strafschopstip, al hadden Welbeck en Mesut Özil eerder de score al verder kunnen opvoeren. Everton dacht halverwege de tweede helft zelfs gelijk te maken, maar de treffer van Valencia werd afgekeurd. Vlak voor tijd maakte Aaron Ramsey nog de de 3-1, waardoor Arsenal het teleurstellende Premier League-seizoen toch kon afsluiten met een overwinning.

Watford - Manchester City 0-5

Manchester City denderde vanaf het begin van de wedstrijd over de gastheren heen. Al na vijf minuten was het Vincent Kompany die scoorde op aangeven van Kevin de Bruyne. De Belg was halverwege de eerst helft ook de man van de assist toen Sergio Agüero de score naar 2-0 tilde. Nog voor rust scoorde de Argentijnse goalgetter nog een keer en ook Fernandinho mocht meedelen in de feestvreugde. Na de pauze deed Manchester City het iets rustiger aan. Gabriel Jesus vond nog wel het net. Na een fraaie controle lobte hij de bal uitstekend binnen.

Liverpool - Middlesbrough 3-0 {image[318849][right-half][]}

Terwijl al vroeg de voor Liverpool ongunstige tussenstanden van de andere velden binnendruppelde, bleef het lang gelijk. Op slag van rust werd de ban gebroken door Georginio Wijnaldum. Na een goede aanval kegelde de middenvelder de bal hard in de korte hoek. Direct na de rust werd de voorsprong uitgebouwd via Philippe Coutinho en niet veel later maakte Adam Lallana er zelfs 3-0 van, na een slimme kopbal van Wijnaldum. Mede dankzij de Nederlander mag Liverpool zich komende zomer melden in de voorronde van de Champions League.

Hull City - Tottenham Hotspur 1-7 {image[318847][right-half][]}

Harry Kane heeft zondagavond nog eens laten zien waarom hij de topscorer van de Premier League is. De aanvaller maakte er midweeks nog vier tegen Leicester City en deed dat op bezoek bij Hull City nog eens dunnetjes over met een hattrick. Kane was niet als enige op schot voor de gasten. Dele Alli, Victor Wanyama, Ben Davies en Toby Alderweireld wisten ook het net te vinden. 

Manchester United - Crystal Palace 2-0

Met een half b-elftal heeft Manchester United zonder al te veel problemen gewonnen van Crystal Palace. In de basis stonden onder andere Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe en Josh Harrop. Laatst genoemde nam een een kwartier de 1-0 voor zijn rekening tegen de ploeg van Patrick van Aanholt. Paul Pogba besliste de wedstrijd luttele minuten later al, waarna de ploeg van José Mourinho het rustig aandeed met het oog op de finale tegen Ajax.

Chelsea - Sunderland 5-1

De laatste wedstrijd op Stamford Bridge van John Terry is geëindigd in een 5-1 overwinning voor de kampioen van Engeland. The Blues kwamen tegen Sunderland wel vroeg op achterstand door een treffer van Javier Manquillo, maar daarna werd het een walk-over. Willian, Eden Hazard, Pedro en twee keer Michy Batshuayi zorgden ervoor de Chelsea het seizoen in stijl kon afsluiten.

Overige wedstrijden

Burnley - West Ham United 1-2

Leicester City - Bournemouth 1-1

Southampton - Stoke City 0-1

Swansea City - West Bromwich Albion 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen