MVV stoot Cambuur uit promotierace na spectaculair slot

21 mei 2017, 16:40   Bijgewerkt: 22 mei 2017, 00:13

MVV heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van de play-offs. De Maastrichtse ploeg stuntte in Leeuwarden door een achterstand bij favoriet Cambuur in de slotfase om te buigen. Verdediger Steven Pereira en stormram Thomas Verheydt lieten de thuisploeg vol ongeloof achter: 1-2.

In Leeuwarden werd er in de laatste maanden reikhalzend uitgekeken naar de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Na een mooi bekeravontuur en een uitstekende tweede seizoenshelft kon Cambuur worden aangemerkt als de ploeg die zelfs eredivisionisten schrik kon aanjagen. Toch werden de hooggespannen verwachtingen donderdag in het eerste duel tegen MVV (1-1 in Maastricht) niet volledig waargemaakt.

Een stormachtig begin van Cambuur, dat aantrad met een eredivisiewaardig middenveld en een paar gevaarlijke aanvallers, bleef zelfs volledig uit. MVV, dat in Maastricht al eenvoudig op de been bleef, kwam niet alleen de openingsfase zonder schade door. Ook in het restant van de eerste helft werd Bo Geens nauwelijks getest.

Toch mocht Cambuur vlak voor rust nog twee keer gevaarlijk opduiken voor de MVV-doelman. Eerst door balverlies van aanvoerder Ricardo Ippel, die onbedoeld de gevaarlijkste kans van de thuisploeg inleidde. Stefano Lilipaly leek daaruit Jerge Hoefdraad de 1-0 te schenken, tot Steven Pereira de bal nog met een teen beroerde. Hoefdraad kon daardoor net niet meer goed afronden. Geens hoefde ook niet in actie te komen toen Tarik Tissoudali voor eigen succes ging toen medespelers er beter voorstonden na een vlotlopende aanval.

Cambuur-coach Hulshoff greep de patstelling en een lichte blessure van rechtsback Jordy van Deelen aan om wat meer voetbal in de ploeg te brengen. Spits Martijn Barto mocht na rust proberen om het verschil te gaan maken. Als aanspeelpunt, maar zeker ook als afmaker. Barto werd een clubheld dankzij zijn goals tegen Ajax in het bekertoernooi en dertien treffers in de Jupiler League.

Voor Barto is dertien zeker geen ongeluksgetal, want precies dat aantal minuten had de spits nodig om een geweldige openingstreffer te scoren. De pass van Jamiro Monteiro, die de bal vanaf een meter of dertig tussen doelman en defensie legde was al mooi, de voetbeweging van Barto ter afronding nog mooier: 1-0.

Een tweede treffer van Cambuur had de wedstrijd waarschijnlijk in het slot gegooid, maar kansen daarop bleven lang uit. Dat bood MVV hoop om met een slotoffensief een verlenging af te dwingen. Verheydt kreeg meteen na zijn invalbeurt al een grote kans, maar de gelijkmaker kwam van verdediger Pereira die Peersman klopte in een fysiek duel en daarna de bal over Zeinstra wipte: 1-1.

Een doelpunt waar assistent en oud-spits Erik Meijer trots op zal zijn en waarmee MVV een tweeluik afdwingt met rivaal Roda JC. Kerkrade en Maastricht ontmoeten elkaar volgende week twee keer in een rechtstreeks duel om promotie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen