Roda met geluk naar finale na 1-1 tegen fris Helmond

21 mei 2017, 14:25   Bijgewerkt: 21 mei 2017, 15:06

Roda JC kan nog steeds in de eredivisie blijven. Helmond Sport vocht voor wat het waard was, maar een late 1-1 zorgde ervoor dat Roda (nog) niet gedegradeerd is. In de play-offs finale zal Cambuur of MVV de tegenstander zijn van de club uit Kerkrade.

Afgelopen donderdag had Roda JC de heenwedstrijd in Helmond met 0-1 weten te winnen, en dus begon de Eredivisionist met een goede uitgangspositie aan deze wedstrijd. In het Parkstad Limburg Stadion waren het echter de bezoekers die het heft in handen namen. In de beginfase kwam Helmond er een paar keer gevaarlijk uit en kreeg het enkele corners, maar de grootste kans ontstond na goed drukzetten van de gasten.

Zodoende moest Roda in de tweede helft met tien spelers de voorsprong over twee wedstrijden over de streep trekken. De thuisclub trok zich massaal terug en liet Helmond komen, en dit resulteerde in een verdiende 0-1 voor de bezoekers. Edwards vond in de 50ste minuut met een mooie pass vleugelspeler Furhgill Zeldenrust, die de bal overtuigend binnenschoot.

In de 85ste minuut was daar ineens een grote kans voor Abdul Ajagun: de Nigeriaan pikte de bal op en had een machtige sprint in huis, maar zijn schot kon nog net geblokt worden. Roda drukte in de absolute slotfase met tien man steeds verder aan, en uiteindelijk maakte invaller Gyliano van Velzen de verlossende 1-1. Zo ontsnapte Roda op miraculeuze wijze en kan de ploeg nog steeds in de Eredivisie blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen