Utrecht walst over Heerenveen heen en staat in finale

21 mei 2017, 00:36

FC Utrecht mag zich gaan opmaken voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na de 3-1 overwinning in Friesland tegen SC Heerenveen, wist de ploeg nu in Utrecht overtuigend met 2-1 te winnen. De ploeg van Erik ten Hag had in de Galgenwaard geen kind aan een bijzonder matig Heerenveen. De uitslag had eigenlijk nog vele malen hoger moeten uitvallen.

Al na twee minuten had Utrecht de Friese hoop in de kiem moeten smoren, maar Soufyan Amrabat was genadig door niet de bal op Zivkovic af te leggen, maar zelf te schieten. Daarna voerde de thuisploeg de druk nog wat verder op en leek het wel alsof het de Domstedelingen waren die nog moesten scoren. De grootste kans van de wedstrijd tot dat punt was echter voor Sam Larsson, die oog in oog met David Jensen faalde en niet wist te scoren.

Het was echter Erwin Mulder die zich tot schlemiel ontpopte. De passing van de keeper was al niet erg overtuigend, maar hij leverde een doeltrap in bij Zivkovic, die oog in oog met de doelman niet faalde. Deze dominantie zette zich na rust simpel door, maar Haller liet tot twee keer toe na om de derde treffer te maken. Na opnieuw een misser van Schmidt kreeg Haller een nieuwe megakans, maar Mulder lag in de weg, net als even later bij Klaiber.

Verder had de ploeg nog een strafschop moeten krijgen na een harde overtreding van Kik Pierie, de zestienjarige verdediger die verder een goede wedstrijd speelde. Scheidsrechter Dennis Higler liet echter na om rood en een penalty te geven. Utrecht kreeg hierna nog een paar grote kansen, waaronder een bal op de paal van Barazite, maar liet na de dominantie om te zetten in meer treffers. Ödegaard kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar raakte eveneens het aluminium.