Jonk komt niet meer op Toekomst: "Vuil spel gespeeld"

20 mei 2017, 15:54

Lang was Wim Jonk werkzaam als hoofd jeugdopleidingen bij Ajax, tot er anderhalf jaar geleden een conflict ontstond binnen het zogenaamd 'technisch hart'. Jonk vertrok en liet zijn gezicht sindsdien niet meer zien op De Toekomst. Hij betreurt hoe het allemaal is gelopen.

Jonk weigert om de breuk tussen de personeelsleden onvermijdelijk te noemen. "Dat is het nooit. Maar als mensen niet willen, houdt het op. Je merkt dan hoe mensen er in zitten, en er dan ineens weer heel anders in zitten. Weinig mensen met echte ruggengraat", vertelt Jonk aan de NRC. Op wie hij doelt, wil hij niet zeggen. "Er is al genoeg over geluld."

Op De Toekomst laat hij zijn gezicht in ieder geval niet meer zien. "Ik had een tijd nodig om afstand te nemen. Op een gegeven moment was het een heel onprettige situatie. Niet alleen voor mezelf, ook voor andere mensen op De Toekomst. Dat leg je niet zomaar naast je neer. Er is een vuil spel gespeeld", aldus Jonk, die onder meer kritiek kreeg omdat hij tegen aankopen zou zijn. "Het werd als een stempel gebruikt: 'Jonk was tegen aankopen.' Bullshit. Nee, ik was tegen breedteaankopen. Dat is fundamenteel iets anders. En het ging over onprofessionele besluitvorming, over onduidelijkheid in de bevoegdheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen