Robben treurt om Lahm: "Ik verlies mijn rechtervoet"

20 mei 2017, 14:28

Dat Philipp Lahm afzwaait als profvoetballer, doet ook Arjen Robben veel. De buitenspeler vormde acht seizoenen lang een geoliede machine op de rechtervleugel van Bayern München en vindt het jammer dat zijn ploeggenoot na zaterdagmiddag niet meer het tricot van de topclub draagt.

"Acht jaar lang heb ik met Philipp aan de rechterkant gespeeld", vertelt Robben aan TZ. "We voelden elkaar feilloos aan en begrepen elkaar perfect. Wat ik met Philipp had, was iets bijzonders. Het was onvoorstelbaar prettig om met hem samen te spelen", aldus Robben, die zowel de voetballer Lahm als diens persoonlijkheid gaat missen. "Ik ga allebei missen. Eigenlijk verlies ik mijn rechtervoet nu Philipp stopt. Ook als aanvoerder ga ik hem missen en het was me een eer om zolang met hem te mogen spelen. Niets dan lof voor Philipp, die Bayern München leefde en in heel veel dingen een voorbeeld was."

Zaterdagmiddag, na de laatste competitiewedstrijd tegen SC Freiburg, neemt Bayern afscheid van de rechtsachter. "Dat wordt voor Philipp een emotioneel moment, maar ook een beetje voor mij omdat ik zo goed met hem op kon schieten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen