Streppel geeft niet op: "Wonderen zijn de wereld niet uit"

19 mei 2017, 15:49

Bij sc Heerenveen moet men hopen op 'Het wonder van Utrecht'. De Friezen gingen afgelopen woensdag in de halve finale van de play-offs om een Europees ticket met 1-3 onderuit tegen FC Utrecht en moeten daarom flink aan de bak om zondag in Stadion Galgenwaard nog plaatsing voor de voorronde van de Europa League te realiseren.

"Het is een zware opgave, we gaan voor die kleine kans die er is", zegt Jurgen Streppel op het digitale thuis van Heerenveen over de return tegen Utrecht. Omdat Jeremiah St. Juste wegens schouderklachten een groot twijfelgeval is, lonkt de eerste basisplek voor Kik Pierie. De 16-jarige verdediger vierde woensdag als invaller zijn debuut in de Heerenveense hoofdmacht. Streppel geeft aan dat Pierie mogelijk ook in de basis staat als St. Juste de wedstrijd haalt. Dat zou ten koste gaan van Wout Faes, die woensdag een flinke fout maakte bij de goal van Sébastien Haller.

Heerenveen is sinds de jaarwisseling bezig aan een ellendige reeks, waardoor een mirakel in Utrecht uitgesloten lijkt te zijn. "Wonderen zijn de wereld niet uit, maar het begint bij het geloof in een goed resultaat en de bereidheid er vol voor te gaan. Volgens mij hebben de jongens nog het geloof dat we de boel om kunnen draaien", zegt Streppel, die vertrouwen tankt uit de tweede helft van het heenduel. "Met die instelling moeten we spelen. We willen er een mooie wedstrijd van maken, Utrecht bang maken en hopen nog steeds door te gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen