Volendam en NAC in evenwicht na eerste promotieduel

18 mei 2017, 21:44   Bijgewerkt: 18 mei 2017, 21:56

NAC Breda en FC Volendam staan nog volledig gelijk na één duel in de play-offs voor promotie. De gouden wissels van de thuisploeg bogen de verdiende voorsprong van NAC om in een achterstand, maar Cyriel Dessers hielp zijn ploeg naast Volendam met een treffer die tot stand kwam na een balaanname met de hand: 2-2.

De nummers zes en vijf van de Jupiler League ontliepen elkaar ook nauwelijks iets tijdens de reguliere competitie. Na een 2-1 zege in Volendam, volgde een 1-0 revanche in Breda voor NAC. Bovendien bedroeg het verschil op de ranglijst slechts twee punten na 38 duels in het voordeel van de ploeg van Stijn Vreven, de NAC-trainer die het in de winterstop overnam van Marinus Dijkhuizen.

Bij Volendam werd vlak voor de play-offs Robert Molenaar vervroegd aan de kant gezet ten faveure van het interim-duo Berry Smit en Johan Steur. Saillant detail is dat de man die de beslissing nam, technisch manager Misha Salden, volgend jaar zelf aan het roer staat van 'De Heen en Weer'. De Volendamse ploeg kreeg deze bijnaam doordat een promotie vaak gevolgd werd door directe degradatie.

De bezoekers uit Breda, die aantraden met negen spelers die voor dit seizoen nog nooit het geel-zwart van NAC droegen, waren duidelijk de beter voetballende ploeg. Dat leidde voor rust tot grote kansen voor Cyriel Dessers (kopkans en schot in de korte hoek), Thomas Agyepong (lage schuiver met links) en Arno Verschueren (vlammend afstandsschot), maar telkens lag Volendam-goalie Hobie Verhulst in de weg.

Verhulst was de uitblinker in het Kras Stadion dat, met uitzondering van het uitvak, allesbehalve goed gevuld was. Veel kregen de Volendam-fans die wel aanwezig waren in de eerste helft niet voorgeschoteld. Slechts Rodney Antwi zorgde af en toe voor het dreiging voor de thuisploeg al haalde hij nauwelijks rendement uit zijn snelheid en dribbels.

Trainer Smit besloot meteen in te grijpen na de tegengoal. De onzichtbare spits Enzo Stroo moest plaatsmaken voor Daniël van Son en dat bleek een gouden wissel. Van Son poetste de verdiende voorsprong van NAC meteen van het scorebord met een schitterende pegel in de kruising: 1-1. De invaller had slechts 32 seconden nodig om alle voorgaande acties van zijn ploeggenoten ruimschoots te overtreffen.

Het bleek het enige wapenfeit te zijn van doelpuntenmaker Van Son, die zich daarna moeiteloos aanpaste aan het niveau van zijn ploeggenoten. Smit was echter nog niet uitgewisseld en bracht een kwartier voor tijd Nick Runderkamp voor Joey Hilterman. De tweede invaller had iets meer tijd nodig om een kunststukje te produceren, maar het resultaat was hetzelfde: een prachtige uithaal in de bovenhoek. Doelman Jorn Brondeel moest vol ongeloof voor de tweede keer de bal uit het net vissen: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen