Roda wint openingsduel play-offs na moeizaam begin

18 mei 2017, 20:58

Roda JC heeft donderdag in Helmond een grote stap gezet naar de finale van de play-offs om promotie en degradatie. Uit bij Helmond Sport wist de ploeg met 0-1 te winnen. Het was de Duitse spits Dani Schahin die de bevrijdende treffer maakte voor Roda, na een moeizame eerste helft. Ironisch genoeg kwam Roda een stuk beter in de wedstrijd na de rode kaart van Adil Auassar, die een tegenstander trapte.

De grootste kans van het eerste bedrijf was echter Jason Bourdouxhe. De kleine Belgische spelmaker krulde de bal schitterend richting de bovenhoek, maar - niet voor het eerst dit seizoen - hield Benjamin van Leer Roda in de wedstrijd. Roda zelf kwam in de eerste helft niet verder dan een halve kans voor Badibanga, die zijn hoofd niet tegen een voorzet kon zetten.

Hierna deed Helmond nog wel enkele pogingen doen om voor de goal bij Van Leer te komen, maar zo overtuigend als in de eerste helft waren deze pogingen niet. Na de rode kaart kwam Roda eigenlijk niet of nauwelijks in de problemen, en volgde er een kwalitatief matige, slordige tweede helft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen