Kuyt krijgt afscheidswedstrijd en 'zit nog op wolk'

18 mei 2017, 15:57

Als dank voor de stoppende Dirk Kuyt, organiseert Feyenoord een afscheidswedstrijd. Dat heeft de 36-jarige Katwijker, die woensdag zijn afscheid als profvoetballer aankondigde, op een persconferentie laten weten. "Ik vind het zeer respectvol dat Feyenoord me dit aangeboden heeft."

Wanneer de wedstrijd gespeeld zal worden, is nog niet duidelijk. Dat zal vermoedelijk niet op korte termijn zijn, aangezien Feyenoord nu nog volop aan het nagenieten is van het behalen van de landstitel. Dit grote succes zorgt ervoor dat de emoties rond het besluit om te stoppen nog niet echt tot uiting zijn gekomen bij Kuyt. "Het is heel gek: ik heb zoveel mensen zien huilen van blijdschap. Er komt zoveel emotie bij kijken. Het zit ook in mij, maar het is er nog niet echt in tranen uitgekomen. Het is heel mooi om mee te maken dat je fantastische carrière zo gewaardeerd wordt door de mensen waar ik zelf zoveel waardering voor heb", zegt Kuyt bij Feyenoord TV.

Kuyt heeft dus nog niet echt kunnen relativeren. "Ik ben nog niet geland. Ik zit nog op die wolk en ben nog aan het genieten van alles. Dat je stopt maakt het allemaal extra heftig, maar ik heb vooral het gevoel dat het allemaal in het plaatje past en dat het zo heeft moeten zijn. I live the dream. Het is fantastisch om kampioen te worden en zoveel waardering voor een heel bijzondere carrière te krijgen van de mensen waarmee ik zo fijn samengewerkt heb", glimlacht de trotse Kuyt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen