Excelsior pikt rechtsback Payne op bij Groningen

18 mei 2017, 10:08   Bijgewerkt: 18 mei 2017, 11:47

Excelsior heeft een aanwinst voor het volgende seizoen gepresenteerd. De Kralingse club, die zich dit seizoen keurig veilig speelde in de Eredivisie, heeft Desevio Payne overgenomen van FC Groningen. De 21-jarige verdediger tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen.

Na vier jaar Groningen stapt de Amerikaans-Nederlandse vleugelverdediger dus over naar Excelsior. "Ik heb een paar weken geleden een eerste gesprek gehad en dat voelde eigenlijk meteen goed", zegt Payne op de website van zijn nieuwe werkgever. "Het was een positief gesprek en het verhaal sprak mij meteen aan, net als de trainer. Excelsior is misschien een kleinere club dan FC Groningen, maar het is wel een warme club. Dat merkte ik meteen toen ik er was. Ik wil mij focussen op speeltijd en daarom is Excelsior volgens mij de juiste keuze."

Via HFC Haarlem en de amateurs van Zeeburgia kwam Payne bij Groningen terecht. De jeugdinternational van de Verenigde Staten zag bij de club die hij verlaat onvoldoende perspectief. "Bij FC Groningen heb ik de tijd niet gekregen om te laten zien wat ik kan. Ik heb wel wat wedstrijden gespeeld, maar zij konden mij daar niet de garantie geven dat ik veel zal gaan spelen. Dus was het beter en het verstandigste om uit elkaar te gaan. Bij Excelsior hoop ik die speelminuten wel te gaan maken", aldus Payne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen