"Kampioenschap Monaco staat gelijk aan vier titels PSG"

18 mei 2017, 08:01

AS Monaco heeft dit seizoen het onmogelijke gepresteerd. De ploeg van Leonardo Jardim reikte niet alleen tot de halve finale van de Champions League, maar wist na een aantal moeilijke jaren ook de landstitel te grijpen in de Franse Ligue 1. Met een 2-0 overwinning op Saint-Etienne in het eigen Stade Louis II werd het eerste kampioenschap sinds het jaar 2000 gepakt. Vorig jaar greep Paris Saint-Germain nog met een monstermarge de vierde titel op rij.

PSG is nu dus onttroond door de doelpuntenmachine van Monaco. Als coach Jardim het kampioenschap van zijn team vergelijkt met die van de concurrent uit Parijs, dan vindt hij dit succes stukken knapper. "Het is fantastisch om kampioen te worden met een ploeg die niet de favoriet is. Dit is de mooiste prijs in mijn leven als coach. We hebben elf maanden lang hard gewerkt en het best kwam in ons naar boven. Monaco is kampioen. Dat heeft dezelfde waarde als vier kampioenschappen van Paris Saint-Germain", vindt Jardim. "Dat staat, qua prestatie, gelijk aan elkaar", zegt de trainer van de Monegasken tegen L'Équipe.

Prins Albert II, hoofd van het Huis Grimaldi en vorst van Monaco, is trots op de kersverse kampioen. "We hebben de kroon op een buitengewoon mooi seizoen gezet en dat is de optelsom van meerdere dingen. Deze groep is ongelofelijk getalenteerd en gedisciplineerd en wordt geleid door een geweldig kampioen. 4,5 jaar geleden zaten we nog in de Ligue 2, nu zijn we kampioen van Frankrijk", aldus de trotse Prins Albert II tegen Canal+.

Nu de titel binnen is, kan Monaco zich focussen op het behoud van belangrijke spelers. Spelers als Kylian Mbappé, Thomas Lemar en Bernardo Silva worden al nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen