KNVB introduceert keurmerk voor intermediairs

17 mei 2017, 13:26

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van intermediairs (spelersmakelaars en zaakwaarnemers) te waarborgen, heeft de KNVB een keurmerk voor intermediairsorganisaties en spelersvakbonden in het leven geroepen. Hiermee moeten spelers en clubs beschermd worden voor nadelig handelen van tussenpersonen. Het keurmerk, dat ook een kwaliteitskenmerk is voor organisaties die intermediairsdiensten aanbieden, is nieuw in Europa.

"Spelers, clubs en ook trainers kunnen nu afleiden welke organisaties staan voor een bepaalde kwaliteit en integriteit", zegt Mark Boetekees, bestuurssecretaris en verantwoordelijk voor de juridische zaken bij de KNVB, op de bondswebsite. "Dat is nodig, omdat in principe iedereen zich kan aanmelden als intermediair. Het feit dat we het keurmerk samen met belangenorganisaties van spelers en zaakwaarnemers in het voetbal hebben opgesteld, zegt iets over het belang hiervan. Nederland is met de introductie van een keurmerk een voorloper in Europa."

Namens de spelersvakbond VVCS reageert Louis Everard op de introductie van het keurmerk. "Het afschaffen van het examen heeft geleid tot een forse groei van het aantal intermediairs. Het lijkt dan logisch dat de gemiddelde kwaliteit van de intermediairs terugloopt. Dat is voor de spelers een ongewenste situatie. Met de eisen voor het keurmerk zal juist sprake zijn van een kwaliteitsinput. Een prima ontwikkeling dus. Als VVCS zullen wij zelf ook het voorbeeld geven en het keurmerk aanvragen", aldus Everard.

In 2015 besloot de FIFA om het benodigde examen voor intermediairs te schrappen. Samen met belangenorganisaties FBO, Pro Agent, VVCS, ProProf heeft de KNVB nu een voorwaardenlijst opgesteld waaraan tussenpersonen voor het keurmerk moeten voldoen. Deze voorwaarden zijn te lezen op de website van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen