Middag mist EK door knieblessure: "Ben hier kapot van"

12 juli 2017, 16:53

Tessel Middag is er komende zomer niet bij op het EK in eigen land. De 44-voudig international van de Oranje Leeuwinnen heeft eerder deze maand in een competitiewedstrijd van haar club Manchester City een knieblessure opgelopen. Onderzoek wees maandag uit dat Middag schade aan haar kruisband heeft. Om die reden staat ze maanden aan de kant.

"Ik ben hier kapot van en kan het nauwelijks bevatten", aldus Middag in een KNVB-persbericht. "Ik voelde wel lichte pijn in mijn knie, maar had nooit gedacht dat de uitslag van het onderzoek zou uitwijzen dat mijn EK-droom voorbij is. Ik kan niks anders doen dan mij de komende maanden te gaan richten op herstel. Ik hoop dat het team een geweldige prestatie neer gaat zetten op het EK in eigen land."

Bondscoach Sarina Wiegman van Nederland vult aan: "Een ontzettende domper, allereerst voor Tessel zelf, die zich de afgelopen periode fantastisch heeft ontwikkeld. Daarnaast is het ook voor het team een aderlating, Tessel maakt al een aantal jaren deel uit van het nationale elftal en is van grote waarde voor Oranje."

Het EK-vrouwen is van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland. Het gastland neemt het in de poulefase op tegen Noorwegen, Denemarken en België.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen