Ten Hag positief over play-offs, Vd Brom moet AZ oplappen

14 mei 2017, 18:49

FC Utrecht gaat met een goed gevoel de play-offs om Europees voetbal in. De formatie uit de Domstad won zondag de uitwedstrijd tegen AZ met 2-3 en verstevigde daarmee de vierde plaats in de Eredivisie. Door het verlies zakte AZ naar de zesde plek in het klassement.

"Ik ben heel blij met de overwinning van vandaag. We hebben zeven van de laatste acht wedstrijden in de Eredivisie gewonnen en dat neem je toch mee de play-offs in", zegt trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. "De competitie is voorbij, nu begin je opnieuw. Maar wel met vertrouwen, dat we putten uit de voorbije periode. Dat is geen onbelangrijk gegeven. Vanaf nu richten we ons volledig op de play-offs."

AZ-coach John van den Brom heeft een minder goed gevoel. Vorige week verloren de Alkmaarders al met 2-1 van NEC. "Ik dacht dat de gifbeker na vorige week leeg was", zegt Van den Brom op AZ.nl. "Hij kan dus nog leger. We kregen in het begin prima kansen op de score te openen, maar ook in dat opzicht zit het even niet mee." Van den Brom moet AZ nu oplappen voor de play-offs, die komende woensdag begint. "We moeten niet meegaan in de teleurstelling die nu heerst, want we creëren wel veel kansen. We hebben iets nodig zodat het weer valt, dat kan zomaar woensdag zijn."

FC Utrecht begint de play-offs tegen sc Heerenveen, AZ krijgt te maken met FC Groningen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen