Ajax heeft niets aan overtuigende uitzege op Willem II

14 mei 2017, 16:27

Ajax heeft het Eredivisie-seizoen afgesloten met een 1-3 overwinning op bezoek bij Willem II. Kasper Dolberg, Davinson Sánchez en Davy Klaassen verzorgden de doelpunten voor de Amsterdammers, waarna Feyenoord-huurling Jari Schuurman in de slotfase nog iets terugdeed. Genoeg voor de landstitel was het echter niet, aangezien Feyenoord thuis van Heracles won: in De Kuip werd het eveneens 3-1. Voor Ajax wacht nu nog de Europa League-finale tegen Manchester United op woensdag 24 mei.

Ajax-trainer Peter Bosz zorgde er met zijn opstelling voor dat Willem II-Ajax een historische wedstrijd werd. Vaste waarden Lasse Schöne, Joël Veltman, Nick Viergever, Hakim Ziyech, Bertrand Traoré en Amin Younes werden aan de kant gehouden. Hun plekken werd ingenomen door de jonkies Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, David Neres en Justin Kluivert. Hiermee was de Ajax-basis gemiddeld 20 jaar en 139 dagen de jongste in de Eredivisie-geschiedenis.

Direct na rust besliste Ajax de wedstrijd. Davinson Sánchez torende boven iedereen uit bij een hoekschop en kopte de 0-2 in de verre hoek. Het bleek het startsein voor een bij vlagen vermakelijke tweede helft waarin Ajax er, ondanks de definitief misgelopen titel, nog een leuke wedstrijd van wilde maken.

De Amsterdammers ontsnapten nog bij een solo van Funso Ojo, die werd gestuit door André Onana. Vervolgens miste invaller Bertrand Traoré een opgelegde kans, kopte Klaassen de daaropvolgende hoekschop tegen de paal en schoot Neres oog in oog met Lamprou via de Griekse doelman over. De 0-3 viel alsnog nadat Klaassen kon binnentikken na een fraaie uitgespeelde aanval via Nouri en Kluivert.

In de slotfase liet Ajax toch de teugels vieren, nadat duidelijk werd dat Heracles zich niet meer op kon richten in Rotterdam.  Uitgerekend Feyenoord-huurling Jari Schuurman profiteerde hiervan: eerst zag hij een volley gekeerd worden door een geweldige reflex van Onana. Even later vond hij de verre hoek na een knappe passeeractie van Jordy Croux. Ajax vond het wel prima verder en speelde de wedstrijd rustig uit: zelfs cultheld Heiko Westermann werd nog enkele speelminuten gegund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen