Hull City degradeert na nederlaag tegen Crystal Palace

14 mei 2017, 15:05

Hull City is definitief gedegradeerd uit de Premier League. Tegen Crystal Palace ging de ploeg voor een laatste kans, maar de thuisploeg was met 4-0 te sterk. Door de nederlaag kan Hull de nummer zeventien, Swansea City, niet meer inhalen.

Crystal Palace stond al na drie minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Wilfried Zaha. Een half uur later verdubbelde Christian Benteke de score. Daar leek het lange tijd bij te blijven, maar in de slotfase werd het nog erger voor Hull City. Luka Milivojevic maakte vanaf de stip de 3-0 en Patrick van Aanholt bepaalde de eindstand op 4-0. Daardoor eindigt Hull definitief als nummer achttien in de Premier League.

Play-offs

In de play-offs om promotie naar de Premier League eindigde het duel tussen Huddersfield Town en Sheffield Wednesday in een gelijkspel. Na negentig minuten was er niet gescoord. Ook de eerste play-off, die van zaterdag tussen Fulham en Reading eindigde gelijk (1-1), waardoor beide beslissingen in de return moeten vallen.