De Visser adviseert 'grootse' Sánchez om bij Ajax te blijven

13 mei 2017, 16:02

Meesterscout Piet de Visser is zeer onder de indruk van de prestaties van Davinson Sánchez in zijn debuutseizoen bij Ajax. De gelouterde talentenzoeker vindt dat de Colombiaan bezig is aan een goed eerste seizoen in Europa, maar dat hij nog wel stappen moet maken. De Visser hoopt dat Sánchez in ieder geval nog een jaar in Amsterdam blijft.

De Visser kent de twintigjarige verdediger al langer en zag hem donderdag ijzersterk spelen in Lyon. "Ik ben vaak in Colombia geweest. Davinson Sánchez komt uit een cultuur waar met het mes tussen de tanden wordt gespeeld. Ik zag hem ook al zo spelen tijdens de finale van de Copa Libertadores. Tegen Lyon was hij groots", aldus De Visser, die hem vergelijkt met oud-PSV'er Alex. "Qua mentaliteit lijkt hij erg op Alex, maar Sánchez heeft het voordeel dat hij een uitstekende bouw heeft. Hij heeft niet zo'n log lichaam. Hij is erg sterk, snel en lenig. En nog maar twintig jaar."

De Visser hoopt dat de verdediger langer blijft rijpen in Amsterdam. "Ik zie dat hij een grote toekomst voor zich heeft, maar dat hij op dit moment nog ervaring mist. Hij is nog niet klaar voor de absolute top. Daar spelen mannen in de verdediging met de nodige ervaring", aldus De Visser, die ook een tussenstop niet handig vindt. "Waarom zou je naar een club als Everton gaan, als je daar geen Champions League kan spelen? En bij een topclub is de kans groot dat hij op de bank belandt. Dat zou eeuwig zonde zijn. Een hard gelag. Ik weet hoe de voetballerij werkt - ik ben niet naïef - maar ik adviseer: blijf bij Ajax. Dan kan je na één of twee jaar de topclubs uitkiezen", zegt hij tegen de NOS

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen