Heerenveen en NEC kijken zondag alleen naar zichzelf

12 mei 2017, 20:39

Voor zowel sc Heerenveen als NEC staat er komende zondag in de onderlinge wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion nog iets op het spel. De Friezen hebben een punt nodig om op eigen kracht plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal veilig te stellen, terwijl NEC moet winnen om kans te houden op het ontlopen van de nacompetitie.

Streppel kijkt alleen naar Heerenveen

"We hebben het zelf in de hand en moeten het zelf afmaken. Hoe? Door ons eigen spel te spelen en de taken goed uit te voeren. Je moet niet aan denken wat er mis kan gaan. Als je dat doet is de kans groter dat het mis gaat", zegt Jurgen Streppel, de trainer van sc Heerenveen, op de clubwebsite in aanloop naar het thuisduel met NEC.

Streppel verwacht een getergd NEC. De oefenmeester stelt dat de trainerswissel in Nijmegen - Peter Hyballa moest eind april plaatsmaken voor Ron de Groot - iets teweeg heeft gebracht. "Ze spelen anders en de ploeg straalt wel iets uit", aldus Streppel, die niet kan beschikken over de geschorste Stefano Marzo en de geblesseerde Joost van Aken. Stijn Schaars kreeg vrijdag op de training een knietje in de rug en moest vroegtijdig naar de kant, maar Streppel maakt zich vooralsnog geen zorgen. "We gaan straks even kijken hoe het eruit ziet."

De Groot ziet groei bij NEC

De Groot begon vorige week met een zege op AZ bij NEC. "We hebben best wel een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen AZ, maar dat zat er al een beetje aan te komen", stelt De Groot op de NEC-website. "Met drie punten op zak merk je dat het vertrouwen - logischerwijs - alleen nog maar groter is geworden. We willen meer in balbezit zijn, we durven meer naar voren te voetballen. We creëerden weliswaar niet heel veel kansen vorige week, maar ik vond wel dat we veel dreiging hadden. Maar het belangrijkste vond ik dat we goed in de organisatie bleven spelen. Daardoor zag het er ook altijd strijdlustig uit. Als je veel uit positie loopt en daardoor weinig balbezit hebt, ziet het er al snel slap uit, maar nu stonden we goed en dan blijft die moraal erin zitten."

NEC moet winnen van Heerenveen, maar is ook afhankelijk van wat Roda JC Kerkrade en Sparta doen bij respectievelijk Vitesse en Go Ahead Eagles. De Groot denkt alleen aan een zege voor zijn eigen team. "Als dat lukt, zien we na afloop wel op welke positie we zijn geëindigd. Met het team zijn we daar ook nog niet mee bezig. Achter de schermen natuurlijk wel. Je moet je wel voorbereiden op wat straks eventueel nog komt in de nacompetitie. Maar of we daar dan als zestiende of zeventiende ingaan, maakt me niet zoveel uit. We gaan alleen maar voor de drie punten zondag en dan zien we weer verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen