Jans neemt duel om des keizers baard bij PSV serieus

12 mei 2017, 16:31

PEC Zwolle is al zeker van handhaving in de Eredivisie, maar kan zich ook niet meer kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal. Toch neemt Ron Jans het bezoek aan PSV van komende zondag, zijn laatste wedstrijd als trainer van de voormalig bekerhouder, serieus.

"Ik heb het gevoel dat de jongens die wedstrijd ook wel serieus nemen. Ik was wel even bang dat ze zouden denken: nu is het klaar, lang leve de lol, maar dan kan je de borst natmaken uit bij PSV", aldus Jans tegen RTV Oost. De oefenmeester ziet kansen voor PEC Zwolle in Eindhoven. "De druk en de angst zijn nu weg, daar kan je ook beter van gaan voetballen. En dat heb je ook wel nodig bij PSV uit."

PEC Zwolle is de huidige nummer dertien van het klassement. Het kan nog twee plaatsen stijgen, maar ook nog twee plekken zakken. "Ja, da's echt ontzettend belangrijk", zegt Jans cynisch. Tegenstander PSV is al zeker van positie drie. Derhalve verwacht Jans dat de publieke belangstelling zal tegenvallen. "Ik ben bang dat de mensen thuis zondag vooral kijken naar wat er op andere velden gebeurt. We zullen wel ergens op kanaal 48 zitten."

Jans kan niet beschikken over de geschorsten Ouasim Bouy en Danny Holla, zij worden vervangen door Ted van de Pavert en Erik Israelsson. Nicolai Brock-Madsen ontbreekt vanwege een blessure en daarom speelt Queensy Menig in de punt van de aanval. Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis en Rick Dekker staan evenmin tot de beschikking van Jans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen