Cocu blij met finaleplaats Ajax: "Ik kan daar van genieten"

12 mei 2017, 14:59

Om het seizoen nog met enige glans af te sluiten, wil PSV komende zondag in de laatste wedstrijd van de jaargang een thuiszege op PEC Zwolle boeken. Dat is het minste wat de Eindhovenaren aan de trouwe fans kunnen bieden, vindt coach Phillip Cocu. Aanvoerder Luuk de Jong is wegens een botsing op de training een vraagteken bij PSV.

"Met een goede overwinning het seizoen eindigen is het minste wat we kunnen doen", zegt Cocu in aanloop naar PEC Zwolle-thuis op de clubwebsite. Omdat het treffen met de Overijsselse middenmoter een duel om des keizers baard is, gaat de trainer mogelijk sleutelen in zijn basiself. "Dat speelt wel in m'n hoofd, maar ik vertel dat uiteraard eerst aan mijn spelers. Ik wil in ieder geval een sterk team opstellen", aldus Cocu.

"Wat mij betreft gaan we niet merken dat er niets meer op het spel staat", vervolgt de keuzeheer van PSV, die sowieso op de derde plaats eindigt in een verder ook mislukt seizoen. "Net als in elke thuiswedstrijd verwacht ik tegen PEC Zwolle een vol stadion. We zijn het aan onszelf en de supporters verplicht een goede wedstrijd te spelen. Een goed resultaat kan het ontevreden gevoel van dit seizoen natuurlijk niet wegnemen, maar de negatieve ervaringen kunnen we als les meenemen naar volgend seizoen", weet Cocu.

De PSV-coach had verder op zijn perspraatje nog mooie woorden over voor Ajax, dat zich ten koste van Olympique Lyon voor de Europa League-finale plaatste. "Ik kan daar van genieten. Dit geeft het hele Nederlandse voetbal het geloof dat je ondanks de grote verschillen met andere competities, toch iets moois kunt neerzetten in Europa. Het is een overwinning voor het Nederlandse voetbal in zijn totaliteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen