Nog één matchpoint voor Gio: "Legioen maakt ons sterk"

12 mei 2017, 21:29

Matchpoint nummer één werd niet verzilverd, maar Feyenoord heeft komende zondag nog een kans om het kampioenschap van Nederland te pakken. Het enige wat de Rotterdammers moeten doen om de eerste landstitel sinds 1999 te grijpen is drie punten pakken in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Als dat niet gebeurt, dan kan Ajax met een overwinning bij Willem II profiteren. Giovanni van Bronckhorst heeft ondanks de Excelsior-zeperd vertrouwen.

In gesprek met Feyenoord TV staat Van Bronckhorst nog even stil bij de oorwassing op Kralingen, waar verrassend met 3-0 verloren werd. "Het was een teleurstelling. We hebben het maandag als groep verwerkt. Daarna zijn we vooruit gaan kijken naar Heracles, dat hebben we in alle rust kunnen doen", aldus Gio, die vooral besloten trainde met zijn selectie. "Dat was goed voor ons. Het schakelen was niet moeilijk, omdat de ploeg weet dat de wedstrijd van zondag heel belangrijk is. Daar ligt de focus op. We moeten er positief naar kijken."

Hoopgevend voor Feyenoord is dat er ditmaal niet op een stroef kunstgrasveld in een ander stadion, maar op het heilige gras van de eigen Kuip wordt gevoetbald. "In De Kuip zijn we sterk, de omstandigheden zijn heel anders dan afgelopen zondag. We hebben nog één wedstrijd te gaan, die moeten we winnen. Het Legioen zal ons weer negentig minuten lang aanmoedigen, zoals ze dat elke thuiswedstrijd doen. Door die steun voelen we ons sterk, dat zal zondag niet anders zijn."

Heracles is een stugge ploeg, weet Van Bronckhorst. "Cadeautjes hebben we het hele jaar nog niet gehad en dat zal zondag ook niet gebeuren. Het belangrijkste is hoe wij zelf voor de dag komen. Als we in onze kracht komen, dan maakt de tegenstander niet uit. Heracles staat niet voor niks op een play-offplek voor de Europa League. Het is een ploeg die goed kan voetballen en goed aan de bal is. Het is voor ons zaak om dat goed te verdedigen."

Tonny Vilhena is door zijn gele kaart tegen Excelsior geschorst voor de tweede kampioenswedstrijd van Feyenoord. "Dat is een aderlating, maar we zullen het doen met de spelers die beschikbaar zijn. Het belangrijkste is, voor ons allemaal, dat we de wedstrijd winnend afsluiten. We moeten de klus, ook zonder Tonny, klaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen