De Boer geniet van Ajax: "Alles moet op zijn plek vallen"

11 mei 2017, 21:33

Frank de Boer is zeer te spreken over de prestaties van Ajax in Europa dit seizoen. De voormalig trainer van de Amsterdammers zegt niet jaloers te zijn op zijn opvolger Peter Bosz. Hij is juist blij dat die bewijst dat de club wel degelijk in staat is om een halve finale te kunnen bereiken.

De Boer deed in zijn laatste seizoen bij Ajax de uitspraak dat hij alleen tevreden was wanneer zijn ploeg de halve finale van de Europa League zou bereiken. "Ik weet nog dat ik toen werd uitgelachen", blikt hij terug bij RTL7. "Gelukkig is het dit jaar, zonder mij, wel gelukt. Of ik het frustrerend vind? Nee, ik heb zelf de keuze gemaakt om te vertrekken. Alle credits voor Bosz."

Ajax kreeg in de laatste periode van De Boer veel kritiek over het vertoonde spel. Onder Bosz lijkt het elftal juist op te leven en zijn er complimenten in overvloed. "Soms heb je de juiste spelers er voor en soms loopt het gewoon goed. En Dolberg is de relevatie van dit seizoen. Ik denk dat niemand daar op had gerekend, ook Bosz niet. Dan moet het allemaal op zijn plek vallen en dat is gelukkig gebeurd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen