Moeilijke keuze voor Bosz: "Vervelendste in mijn vak"

11 mei 2017, 21:03

Peter Bosz vond het lastig om te bepalen welke elf hij het veld in ging sturen tegen Olympique Lyon in de return van de halve finale van de Europa League. De trainer koos er uiteindelijk voor om Joël Veltman en Nick Viergever te laten terugkeren in de basis.

Die keuze betekende dat Kenny Tete en Jairo Riedewald, die in Amsterdam uitstekend speelden, op de bank moeten beginnen. "Ik heb meer dan elf goede spelers ter beschikking, dus ik moet keuzes maken. Meestal is het geen probleem, maar het is misschien wel het meest vervelende van mijn vak", zegt hij tegenover RTL7. "Als sommige jongens het niet goed doen, moet ik keuzes maken. Maar dat moet ik ook als iedereen het goed doet."

Ajax verdedigt in Lyon een 4-1 voorsprong, maar iedereen bij de club beseft dat het nog niet gedaan is. "Het is normaal om spanning te voelen, dat moet alleen niet omslaan in angst. We moeten voetballen. Het is van belang dat we er vanaf minuut één staan", benadrukt de trainer. "We moeten voorkomen dat we zoals in de thuiswedstrijd de eerste twintig minuten achter de feiten aanlopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen