Gemeente Rotterdam steunt bouw Feyenoord City

11 mei 2017, 20:44

De gemeente Rotterdam heeft ingestemd met een nieuw stadion voor Feyenoord. In totaal wordt er 135 miljoen euro uitgetrokken voor de bouw van Feyenoord City. Niet alleen wordt er een nieuwe stadion gebouwd, ook het gebied daaromheen wordt aangepakt.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering stemde het grootste deel van de partijen voor het plan. Met 35 stemmen voor en tien tegen krijgt Feyenoord officieel toestemming voor de bouw, zo melden diverse Nederlandse media. In het najaar moet het plan worden gepresenteerd en in 2019 moet de bouw beginnen. Het nieuwe stadion wordt dan vervolgens opgeleverd in 2022.

Het spelersbudget van Feyenoord was ook een item tijdens de gemeenteraadsvergadering. Leefbaar Rotterdam wil dat dit bedrag ten tijde van de opening van het stadion 28 miljoen euro bedraagt. De club heeft nu anderhalf jaar de tijd om dat bedrag samen met ontwikkelaars, bouwers en sponsors bij elkaar te krijgen.

De stad stelt overigens redelijk wat eisen aan het project. Zo moet de bouw meer banen opleveren in Rotterdam-Zuid, het parkeren moet goed geregeld zijn en ook het aan- en afvoeren van publiek moet vlot gaan. Supporters, ondernemers en omwonenden worden nauw betrokken bij de ontwikkeling van de plannen. Eind 2018 wordt vervolgens een definitieve beslissing genomen over Feyenoord City.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen