De Ligt is er niet gerust op: "Moeten nog vol aan de bak"

10 mei 2017, 18:10   Bijgewerkt: 11 mei 2017, 08:59

Ondanks de goede uitgangspositie na de 4-1 zege van vorige week, durft Matthijs de Ligt nog niet aan de finale van de Europa League te denken. De verdediger van Ajax beseft dat hij met zijn ploeg donderdagavond nog vol aan de bak zal moeten tegen Olympique Lyon.

De zeventienjarige De Ligt stond vorige week in de basis en beleefde een prachtige avond. "Als je als team zo speelt dan is dat geweldig, ook met de steun van de supporters", blikt hij terug bij Ajax TV. "Met het feest achteraf lieten we zien dat we een goede band hebben met de fans, maar binnen het team hebben we ook een goede band met elkaar. Dat is wel een van de redenen dat we ver gekomen zijn in Europa."

Ajax gaat donderdag proberen de 4-1 zege van vorige week te verzilveren in Lyon. "Ik denk dat Lyon een goede ploeg heeft en thuis zijn ze sterk, dat hebben we in de vorige Europa League-duels kunnen zien. Maar het is misschien maar goed dat iedereen beseft dat we er nog niet zien, want als je zegt dat je al door bent dan kan het alleen maar tegenvallen. Nu is er het gevoel dat we nog aan de bak moeten om door te gaan. Het is belangrijk dat we gaan 'voetballen', omdat zij dat niet gewend zijn. Als we dat daar doen, dan hebben we een goede kans om door te gaan", aldus De Ligt, die weer duels zal uitvechten met Alexandre Lacazette. "Dat is geen misselijke spits, laat dat duidelijk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen