Twee nieuwe misbruikslachtoffers melden zich bij PSV

10 mei 2017, 09:12

Bij PSV en de Volkskrant hebben zich twee nieuwe slachtoffers van misbruik op de club in hun jeugd gemeld. De één was in de jaren zeventig als jeugdspeler actief bij PSV, de ander in de jaren tachtig.

"Dit is heel vervelend, in de eerste plaats voor de slachtoffers", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV tegen de Volkskrant. "We gaan de mannen uitnodigen zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. We gaan ze hulp aanbieden om dit trauma te verwerken." De beleidsmaker houdt er rekening mee dat zich de komende weken nog meer slachtoffers melden.

Afgelopen weekend berichtte de Volkskrant al over een jeugdspeler van PSV en één van Vitesse die ook zeggen in hun jeugd op de club misbruikt te zijn. Bij de nieuwe zaken zijn de vermeende daders niet dezelfde als van de eerste melding. Geen van hen is nog werkzaam bij de club.

Het slachtoffer van de jaren zeventig zegt na een training te zijn aangerand in het bad van het eerste elftal. Toen dat gebeurde, was hij twaalf jaar. Hij doet anoniem zijn verhaal. De man kwam die avond huilend thuis, maar vertelde zijn ouders niet wat hem was aangedaan. "Ik hield vol dat er niets was gebeurd. Ik schaamde me en was bang dat de trainer boos op me zou worden en me uit het elftal zou zetten", vertelt hij aan eerdergenoemde krant. De man heeft er nog steeds last van. "Ik vraag geen aandacht voor mezelf, maar ik hoop dat anderen hierdoor misschien ook hun verhaal durven vertellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen