Ten Cate: "Werd gedwongen me onbeschoft te gedragen"

10 mei 2017, 08:23

Henk ten Cate is niet te spreken over de woorden van Hans van Breukelen aan zijn adres. Tijdens de persconferentie van de KNVB dinsdag noemde de technisch directeur Ten Cate onbeschoft. De trainer reageerde met een statement aan De Telegraaf en Voetbal International.

"Laat ik maar dezelfde woorden gebruiken als de KNVB: ik herken me niet in de uitleg van Hans van Breukelen. Ik ben geen onbeschoft persoon, ik ben met normen en waarden opgevoed", reageert Ten Cate op de kritiek. "Ik herken mezelf wel in het feit dat ik gedwongen was om me op een bepaald moment onbeschoft te moeten gedragen om mijn eigen integriteit te beschermen."

"Dat moment brak aan toen ik aankondigde een statement naar buiten te brengen dat ik me terugtrok als bondscoach en Hans van Breukelen aan me mede deelde dat hij alles zou gaan ontkennen. Dat was het moment dat ik besefte dat het uiteindelijk mijn woord tegen het zijne zou worden", legt Ten Cate uit. Daarom besloot de trainer om VI-journalist Martijn Krabbendam mee te laten luisteren tijdens het gesprek met de technisch directeur.

"Achteraf is dat mijn redding geweest: mijn integriteit is niet aangetast omdat een onafhankelijke verslaggever ook heeft kunnen horen dat ik als bondscoach was aangesteld en de technisch directeur nog een keer openlijk zei dat hij alles zou gaan ontkennen", stelt Ten Cate, die Dick Advocaat en Ruud Gullit succes wenst in een laatste poging het WK van 2018 te halen. "Ik ben er heilig van overtuigd dat we daar alle kwaliteiten voor in huis hebben. Ik wens de technische staf en de spelers alle succes toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen