Van Breukelen: "Hard werken om vertrouwen terug te winnen"

10 mei 2017, 08:26

Hans van Breukelen baalt enorm van alle commotie rondom zijn persoon en de KNVB. Tijdens de persconferentie van dinsdag kreeg de technisch directeur van de Nederlandse voetbalbond bakken met kritiek over zich heen.

Bij RTL Late Night gaf Van Breukelen uitleg over de situatie en hoe het verder moet met de KNVB. "Waarom ik mijn baan wil houden? Ik wil een bijdrage leveren om het Nederlands voetbal weer aan de top te helpen. Dat was tien maanden geleden de drijfveer om deze baan te accepteren", aldus de technisch directeur van de voetbalbond. Hij wilde dan ook vooral vooruitkijken in plaats van naar het verleden. "Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn een bondscoach aan te stellen met een assistent. Ze stappen in een heel moeilijke fase in en hebben de moeilijke taak om Oranje alsnog naar het WK in Rusland te leiden."

Voor Van Breukelen lijkt het probleem vooral te zijn dat van zijn geloofwaardigheid weinig meer over is na de 'bondscoach-soap'. "Als dat inderdaad ter discussie staat dan kan ik alleen maar heel hard werken. Ik moet het vertrouwen van mensen weer terug zien te krijgen. We zitten nu in een fase waar verbeteringen plaats moeten vinden. Het is mijn taak om weer een goede basis te creëren. Soms gaat dat ten koste van een paar mensen, dat hoort bij de baan", aldus de technisch directeur.

"Vanaf het moment dat ik werd aangesteld was er kritiek op de KNVB. Het is nu aan mij om die mensen het tegenovergestelde te bewijzen", vervolgt Van Breukelen, die stelt geleerd te hebben van het incident met Henk ten Cate. Hij was in de veronderstelling dat hij bondscoach zou worden, terwijl de technisch directeur beweerde dat nooit uitgesproken te hebben. "Dat is een evaluatiepunt. Of ik in het vervolg iemand bij die gesprekken aanwezig laat zijn zodat een dergelijke situatie zich niet herhaalt? Dat ga ik zeker doen."

Volgens Van Breukelen liggen de problemen bij de KNVB ook aan het feit dat Oranje al lange tijd slecht presteert. "Als het Nederlands elftal goed presteert, dan is de KNVB ook goed. En nu dat niet het geval is, is ook alles bij de KNVB verkeerd", stelt de oud-doelman, die niet alleen maar negatieve dingen ziet. "Ajax. Die brengen weer iets naar boven waardoor we bijna weer trots zijn op het Nederlands voetbal. De vraag is of dat een incident is of de start van iets moois."

Als laatste ging hij nog in op de klus die het Nederlands elftal nu staat te wachten. Er is volgens hem namelijk nog niets definitief verloren. "We moeten nu minimaal twaalf punten gaan pakken. Als we dan ook nog een punt in Frankrijk weten te pakken, dan denk ik dat we het gaan redden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen