Interview Konterman: "Hoog tijd dat wij afgelost worden"

12 mei 2017, 16:15   Bijgewerkt: 15 mei 2017, 10:35

'De klas van 1999' kan zondagmiddag rond de klok van half vijf worden afgelost door de huidige spelersgroep van Feyenoord. Bij winst op Heracles Almelo verdwijnt de selectie die in 1998/1999 feestvierde op de Coolsingel definitief in de geschiedenisboeken van de Rotterdamse club. Hoog tijd, vindt Bert Konterman. De voormalig verdediger blikt met FCUpdate.nl terug op het kampioensjaar en ziet overeenkomsten met het Feyenoord van nu.

"Ik krijg nu weer kippenvel"

Feyenoord 1999

Feyenoord 1999

De inmiddels 46-jarige Konterman was een belangrijke pion in het, vooralsnog, laatste kampioensjaar van Feyenoord. Toen hij in de zomer van 1998 overkwam van Willem II, had hij niet verwacht dat hij kampioen zou worden in Rotterdam. "Eigenlijk waren de verwachtingen heel laag bij Het Legioen, want het waren moeilijke jaren geweest. De club was zoekende", reconstrueert hij tegenover FCUpdate.nl. "Rob Baan en Leo Beenhakker kwamen en zij hebben een nieuwe weg ingeslagen. Er werden veel Nederlandse spelers bij de subtoppers opgehaald. We zijn dat seizoen zonder verwachtingen begonnen, maar vanaf de eerste competitiewedstrijd ging het lekker. Volgens mij hebben we altijd bovenaan gestaan tot de laatste speelronde. Net zoals nu eigenlijk."

Bert Konterman

Bert Konterman

Geen sexy voetbal

Bert Konterman

Bert Konterman

De vechtlust die het team van Giovanni van Bronckhorst heeft, komt Konterman wel bekend voor. "Daarin zit wel een grote overeenkomst met ons kampioensjaar", stelt hij. "Wij hadden ook echt een pesthekel aan verliezen en we hebben echt niet allemaal mooie wedstrijden gespeeld, maar bij een offday zetten we de schouders eronder met elkaar. Dat zie ik bij dit team ook."

Topclub onwaardig

Bert Konterman

Bert Konterman

Lees ook: de klas van 1999: de kampioensploeg van Feyenoord

Door: Remco Jacobi

[photo,106335,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen