Lukkien: "Lekker dat dit er op het moment suprême uitkomt"

9 mei 2017, 12:28

FC Emmen is al zo goed als zeker van een plek in de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse club won maandag de eerste wedstrijd bij RKC Waalwijk in de openingsronde met 1-5, waardoor de return van komende vrijdag voor eigen publiek tot een formaliteit verworden lijkt. Dick Lukkien, de trainer van Emmen, heeft genoten in Waalwijk.

Lukkien zei in aanloop naar de wedstrijd dat de verhoudingen tussen Emmen en RKC 50/50 zijn, maar op het veld leek het misschien wel 90/10? "Wellicht nog wel groter. Ik heb erg genoten van mijn ploeg", reageerde de oefenmeester na afloop bij FOX Sports. "We waren dodelijk effectief, maar hebben ook goed veldspel laten zien. Ik wist dat de ploeg hiertoe in staat was, maar het is wel lekker dat dit er op het moment suprême uitkomt."

Voor de return van vrijdag blijft Lukkien politiek correct. "We kunnen het sowieso niet rustig aan doen. We hebben een goede stap gezet, maar we zijn er nog niet. Vrijdag is een nieuwe ronde, ik verwacht dat de ploeg zichzelf elke keer probeert te verbeteren", aldus Lukkien. Lastig wordt dat wel, gezien de 1-5 zege. "Dat hoeft niet alleen in de score, maar kan ook in het veldspel. Dat is heel lastig, want dit was bijna de perfecte wedstrijd. Maar ik wil wel dat we weer op jacht gaan naar wat we kunnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen