Jans toch geen leercoach: "Niets met KNVB zelf te maken"

9 mei 2017, 12:34   Bijgewerkt: 9 mei 2017, 12:55

Ron Jans wordt toch geen leercoach bij de vernieuwde opleiding Coach Betaald Voetbal bij de KNVB. Dat heeft de ervaren trainer bevestigd tegen FCUpdate.nl. De perikelen bij de voetbalbond zijn niet de reden voor het besluit van de Zwollenaar. De oorzaak voor de keuze van Jans is namelijk dat het duopakket met Leon Vlemmings in rook opging, omdat Vlemmings ervoor koos om zijn functie bij de KNVB te verruilen voor het trainerschap bij Go Ahead Eagles.

Jans vertelt zijn verhaal in gesprek met FCUpdate.nl. "Ik heb onlangs besloten om een jaar geen clubtrainer te zijn. Vlak daarna werd ik benaderd door Leon Vlemmings. Hij heeft met ongeveer 35 mensen gesproken voor adviezen en meningen over hoe de cursus Coach Betaald Voetbal verbeterd kon worden. Ik was één van die 35 mensen. Leon heeft een opzet gemaakt en ik vond dat een goed verhaal. Hij is later bij mij teruggekomen, waarschijnlijk omdat ik aangaf dat ik even geen clubtrainer meer wilde zijn. Hij heeft mij benaderd om het samen met hem te doen. Daar hebben we uren over gesproken en hij heeft mij daar enthousiast voor gemaakt."

"Ik wilde graag kijken hoe de voetballerij zich ontwikkelt en de cursus was daar ideaal voor. Ook omdat het ging om een functie voor 0,4 fte", geeft Jans aan. Hij vormde echt een blok met Vlemmings. "We hebben veel ideeën uitgewisseld en de gesprekken met de cursisten gedaan", aldus de bij PEC Zwolle vertrekkende trainer, die zijn besluit dinsdag kenbaar gemaakt heeft aan Hans van Breukelen.

"Toen ik eind vorige week hoorde dat Leon het niet meer ging doen, waren mijn eerste en tweede reactie hetzelfde: omdat ik met Leon invulling zou geven aan de cursus, was door zijn besluit om te stoppen de hele voedingsbodem weg om het te doen. Ik heb geen zin om in het jaar dat ik geen clubcoach ben zelf de kar te trekken of mezelf op te offeren."

Het ligt absoluut niet aan de KNVB en de precaire situatie waarin de bond zich op sommige vlakken begeeft. "Ik vind dit voor Frans de Kat (coördinator voetbalopleiding, red.) echt een ramp. En voor de KNVB en Hans van Breukelen is dit ontzettend vervelend. Zij doen namelijk erg hun best om het voetbal te helpen. Dit zal waarschijnlijk worden gekoppeld aan de dingen die zich momenteel bij de KNVB afspelen, maar daar heeft mijn situatie echt niks mee te maken. Ik had een duopakket met Vlemmings. Die valt weg. Het heeft niets met de KNVB of de hierboven genoemde personen te maken. Ik hoop dat ze goede opvolgers vinden en dat de cursus toch een succes wordt. Daarbij wens ik de cursisten ontzettend veel succes", besluit Jans.

Jans trekt na de uitwedstrijd tegen PSV van komende zondag de deur achter zich dicht bij PEC Zwolle, waar hij vier jaar geleden terugkeerde en de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal mee wist te pakken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen