Van Breukelen schoof sentimenten opzij voor Advocaat

9 mei 2017, 12:00

De aanstelling van Dick Advocaat als bondscoach van het Nederlands elftal doet menig wenkbrauw fronsen. De man die Oranje in augustus nog na slechts drie interlands de rug toekeerde, ruilde zijn functie bij de KNVB en zijn adviseursrol bij ADO Den Haag in voor een lucratief contract bij Fenerbahçe. Toch weerhield het de voetbalbond niet om Advocaat voor de derde maal tot bondscoach te benoemen.

Hans van Breukelen, de veelbekritiseerde technisch directeur van de KNVB, gaf dinsdagochtend op de uiterst ongemakkelijke persconferentie in Zeist tekst en uitleg over de benoeming van Advocaat, die Ruud Gullit als assistent krijgt bij Oranje. "Het was een situatie waarin sentimenten aan de kant gezet moesten worden. Het ging om kwaliteit. Als dat vertrek als argument wordt gebruikt om iemand niet aan te nemen, dan kijk je dus niet naar de kwaliteit. Daarom ben ik daar voor mezelf overheen gestapt", zegt Van Breukelen.

"We hebben het er uiteraard wel over gehad", vervolgt de technisch directeur van de KNVB over de loyaliteitskwestie. "Maar dit soort zaken gebeurt in een voetballeven. En de voetbalwereld is zo klein dat je elkaar vervolgens weer tegenkomt. Ik kan over sentimenten heen kijken en dat is ook waarom ik ben aangenomen", maakt Van Breukelen duidelijk. De 'td' krijgt veel te maken met kritiek, maar zegt ook dat hij een 'olifantenhuid' heeft en daar dus wel mee om kan gaan.

Advocaat heeft ditmaal geen vertrekclausule in zijn contract staan. "Dat lijkt me niet", zei Van Breukelen, voordat commercieel directeur Jean Paul Decossaux dit bevestigde.

Lees ook: Kruisverhoor met Van Breukelen: "Moest dagboek schrijven"

Lees ook: Van Breukelen hekelt rol van Ten Cate: "Onbeschoft"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen