Vijf genomineerden voor Rinus Michels Award

8 mei 2017, 15:19

Giovanni van Bronckhorst is één van de vijf genomineerden voor de Rinus Michels Award, de prijs voor trainer van het jaar. Peter Bosz (Ajax), Erik ten Hag (FC Utrecht), Henk Fraser (Vitesse) en Mitchell van der Gaag (Excelsior) zijn de andere kanshebbers.

Met Feyenoord staat Van Bronckhorst het hele seizoen bovenaan in de Eredivisie. De Rotterdammers hadden afgelopen zondag de eerste landstitel sinds 1999 kunnen veiligstellen, maar ze verloren met 3-0 bij Excelsior. Daardoor naderde het Ajax van Bosz, dat met 4-0 won van Go Ahead Eagles, de koploper tot één punt.

Ondanks een tegenvallende start van het seizoen staat Ten Hag met Utrecht onbedreigd op de vierde plaats in de Eredivisie. Fraser leidde Vitesse naar de winst van de KNVB Beker, Van der Gaag leverde een uitstekende prestatie door met Excelsior handhaving af te dwingen in de Eredivisie. De Kralingers staan, na de zege op Feyenoord, knap elfde met 37 punten.

In de Jupiler League behoort Maurice Steijn, de trainer van kampioen VVV-Venlo, tot de kanshebbers voor de persoonlijke onderscheiding. Hij heeft concurrentie van Ron Elsen (MVV Maastricht) en Peter van den Berg (RKC Waalwijk).

Op 19 mei worden de winnaars bekendgemaakt op het Trainerscongres in Zwolle.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen