Sporting en Dost in slotfase onderuit tegen Belenenses

7 mei 2017, 14:53

Sporting Portugal heeft een dure nederlaag geleden in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Lange tijd stond het 1-1 tegen nummer dertien Belenenses, maar in de slotfase wisten de bezoekers nog tweemaal te scoren.

Voor Sporting leek er weinig aan de hand toen Bruno Cesar in de 52ste minuut zijn ploeg op voorsprong zette. Een kwartiertje later tekende Abel Issa Camara echter voor de gelijkmaker. Daar leek het aanvankelijk bij te blijven, maar vijf minuten voor tijd zette Belenenses nog even aan. Dankzij Dinis Almeida en Goncalo Silva werd het uiteindelijk 1-3.

Daardoor vergeet Sporting te profiteren van het puntenverlies van nummer twee FC Porto, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Maritimo. Het verschil tussen beide clubs bedraagt daardoor zes punten met nog twee speelronden te gaan. Sporting is de huidige nummer drie van Portugal. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase Champions League. Bas Dost speelde de gehele wedstrijd terwijl Marvin Zeegelaar een kwartier voor tijd naar de kant ging.