Darmstadt degradeert, Dortmund en Wolfsburg slaan toe

6 mei 2017, 17:26   Bijgewerkt: 6 mei 2017, 17:44

In de 32ste speelronde is het doek definitief gevallen voor SV Darmstadt 98. De formatie van Torsten Frings verloor zaterdagmiddag met 1-0 bij een ongeïnspireerd Bayern München en is daardoor zeker van degradatie. Ondertussen heeft Borussia Dortmund de derde plaats overgenomen van 1899 Hoffenheim en deden VfL Wolfsburg en FC Augsburg belangrijke zaken in de strijd om lijfsbehoud.

Wolfsburg heeft evenveel punten als FC Augsburg, al had dat na vanmiddag ook anders kunnen zijn. Augsburg leek namelijk op weg naar een zege bij Borussia Mönchengladbach, maar incasseerde in de 94ste minuut de 1-1. Alfred Finnbogason had na een uur spelen nog voor de 0-1 gezorgd, maar André Hahn voorkwam namens Gladbach in de blessuretijd een nederlaag. Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw maakten de negentig minuten vol in het Borussia-Park.

FC Ingolstadt 04 moest eigenlijk winnen van Bayer Leverkusen om goede zaken te doen in de gevarenzone, maar bleek tegen de nummer twaalf van het klassement steken op 1-1. Sonny Kittel zette de thuisploeg na 73 minuten nog wel op voorsprong, maar vijf minuten later verzorgde talent Kai Havertz het antwoord namens de ploeg van Tayfun Korkut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen