Voormalig jeugdspelers PSV en Vitesse seksueel misbruikt

6 mei 2017, 13:40

Er is zaterdagochtend triest nieuws naar buiten gekomen over een voormalig jeugdspeler van PSV en een oud-jeugdvoetballer van Vitesse. De Volkskrant bericht zaterdagochtend dat beide jeugdspelers slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik bij de clubs. Bij PSV vond het incident plaats in de jaren zestig, bij Vitesse gebeurde dit in 1996.

Bij PSV gebeurde het trieste incident in de jaren zestig, toen een jeugdspeler vanaf zijn achtste werd aangerand door een man die betrokken was bij de opleiding. Dat gebeurde vaak na afloop van trainingen in een bos in de buurt van het jeugdcomplex van de club. Het slachtoffer durfde hier vooralsnog niet mee naar buiten te komen, maar heeft nu wel gereageerd op een oproep van De Volkskrant.

De zaak van Vitesse vond in de jaren negentig plaats, om precies te zijn in 1996. Een twaalfjarige jeugdspeler van de club werd aangerand en een nacht lang vastgehouden door zijn elftalleider van de C1. Op verzoek van de club is dat nieuws nooit naar buiten gekomen. Vitesse wilde volgens een oud-bestuurder de privacy van de jeugdspeler beschermen. "Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het imago van de club geen rol speelde in dat besluit", zegt de bestuurder, die anoniem wil blijven. Karel Aalbers, destijds voorzitter van Vitesse, stelde de man op non-actief na het horen van het nieuws. Later volgde ontslag. De dader werd veroordeeld tot zes weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Het slachtoffer, Renald Majoor, is op zijn achttiende gestopt bij Vitesse. Dit omdat hij te veel last had van de psychische gevolgen van het misbruik. "We voelen verantwoordelijkheid voor de situatie van Majoor", reageert algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse. De Arnhemmers hebben besloten om Mejoor ambassadeur van de club te laten worden. Hij gaat voorlichting geven over zaken waar jeugdspelers mee te maken kunnen krijgen, zoals seksueel misbruik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen