Jans passeert Menig, Streppel wil play-offs veilig stellen

5 mei 2017, 19:43

Queensy Menig begint op de bank wanneer PEC Zwolle zondag in eigen huis aantreedt tegen sc Heerenveen. Volgens Ron Jans zou de Ajax-huurling zijn eigen belang boven dat van de club hebben gesteld. De clubtopscorer raakt daardoor zijn basisplaats kwijt.

Jans: "Neuzen moeten dezelfde kant op staan"

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is PEC Zwolle nog altijd niet veilig. Thuis tegen Heerenveen is het daarom van groot belang om punten te pakken. Menig verschijnt in ieder geval niet aan de aftrap. Volgens Jans stelde hij zijn eigen belang boven dat van PEC. "We hebben vooral gekozen voor de neuzen die de juiste kant op staan", vertelt de trainer aan RTV Oost. Met zijn acht doelpunten is Menig clubtopscorer en dus had PEC hem goed kunnen gebruiken. "Maar soms is willen nog belangrijker dan kunnen. Dat heeft voor deze wedstrijd consequenties."

Daarentegen kan Youness Mokhtar na een verzoenend gesprek met Jans weer rekenen op een basisplaats. Of PEC zich inderdaad nog moet opmaken voor nacompetitie wordt grotendeels bepaald door het aantal punten dat NEC en Sparta nog pakken. "We zullen voor de zekerheid wel wat tussenstanden bijhouden, maar dat is iets voor na de wedstrijd. Wij moeten ons focussen op onze eigen prestatie en als we dat goed doen zijn we zondag veilig. En als we het niet goed doen dan kan het spannend blijven", besloot Jans.

Streppel: "Neem geen risico met Ødegaard"

Jurgen Streppel weet nog niet of hij zondag kan beschikken over Martin Ødegaard. De Noor verliet vrijdag voortijdig de training. "Het moet wel verantwoord zijn. Als hij nu afhaakt ben je hem voor de rest van het seizoen kwijt", legt de trainer uit. Ook Stijn Schaars vertrok uit voorzorg wat eerder. "We zijn voorzichtig met Stijn en bekijken zijn situatie van dag tot dag, maar als hij fit is zijn plek onomstreden."

Heerenveen kan tegen PEC Zwolle plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal veilig stellen. Bij winst is de ploeg zeker van deelname. "Daar gaan we voor, we willen de klus op eigen kracht klaren. We hebben het in eigen hand, het zou geweldig zijn als we dat voor elkaar krijgen. De spelers hebben een paar dagen vrij gehad en hebben er zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen