ADO denkt aan play-offs, Stegeman heeft tweetal terug

5 mei 2017, 18:57

Voor zowel ADO Den Haag als Heracles Almelo is het nog mogelijk om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal te bewerkstelligen. Heracles moet de negende plaats zien te behouden terwijl de Haagse club zes punten moet pakken om kans te houden.

Groenendijk: "Het is eigenlijk te gek voor woorden"

Voor ADO Den Haag telde alleen de doelstelling om zich veilig te spelen in de Eredivisie. Daar is de club onder leiding van Alfons Groenendijk in geslaagd, maar dat betekent niet dat de overige wedstrijden nergens meer om gaan. De play-offs voor Europees voetbal zijn namelijk nog een mogelijkheid. "Het verbaasde me toen onze video-analist tegen me zei dat dat nog mogelijk was. Toen ik hier binnenkwam was er veel wanhoop bij de supporters en mensen die hier werken. Dat we nu over de play-offs praten is eigenlijk te gek voor woorden", aldus de trainer in gesprek met ADO TV.

Groenendijk zegt tegen Heracles een poging te willen wagen. "Als we winnen spelen we in het laatste duel tegen Excelsior daadwerkelijk om plaatsing voor de play-offs. Maar aan een punt hebben we niks. Mocht het zo zijn dat het in de slotfase gelijk staat, dan zullen we heel aanvallend wisselen", geeft de trainer vast aan. "Heracles heeft veel kwaliteit. Vooral thuis zijn ze lastig te bespelen. Maar ze zijn ook wisselvallig en dus valt er wat te halen. We moeten een goede wedstrijd spelen en er veel energie in steken."

Heracles heeft Van Ooijen en Fledderus terug

John Stegeman kan in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen weer beschikken over Peter van Ooijen en Mark-Jan Fledderus. Zij keren beiden na lang blessureleed terug in de wedstrijdselectie. "Ze hebben de afgelopen tijd minuten gemaakt in het tweede, heel prettig dat ze weer aansluiten", aldus de trainer op de website van Heracles. Dat betekent dat alleen Vincent Vermeij en Gor Agbaljan nog in de ziekenboeg zitten.

Voor Heracles is het zondag belangrijk om drie punten te pakken met zicht op de play-offs om Europees voetbal. "Wij willen zondag graag winnen, maar dat zal ook voor ADO gelden. Ze zitten de laatste tijd in een flow en ze hebben zich knap veilig gespeeld. Dat is een groot compliment voor trainer Groenendijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen