Vitesse wil AZ na bekerwinst ook in competitie aftroeven

5 mei 2017, 16:29

Voor Vitesse moet na de bekerwinst de blik weer worden gericht op de competitie. Door het winnen van de finale is de ploeg uit Arnhem zeker van deelname aan de Europa League terwijl FC Utrecht als nummer vier zeker is van deelname om de play-offs voor Europees voetbal. Voor beide clubs dus een duel met weinig belangen.

Hoewel voor Vitesse het seizoen meer dan geslaagd is, heeft Henk Fraser nog één doel voor ogen. Ook op de ranglijst willen de Arnhemmers AZ verslaan. De Alkmaarders staan momenteel vijfde en het verschil tussen de clubs bedraagt één punt. "We leven ontspannen maar wel met een goede drive naar de wedstrijd toe. Het gaat om veel meer dan alleen prestige. De vijfde plek is voor de club namelijk erg belangrijk. En daarbij is elke wedstrijd er één om te winnen", aldus de trainer op de clubwebsite.

Afgelopen week was er ook nog genoeg tijd om terug te blikken op de bekerfinale. "We hebben er met z'n allen behoorlijk van genoten. Met name de interactie tussen de spelers en supporters was prachtig om te zien. Zowel in De Kuip als maandagavond bij de huldiging. Het was voor mij als trainer, net zoals voor de meeste spelers, de eerste prijs. Waanzinnig om te zien wat het met de club, alle supporters en de omgeving doet", vertelt Fraser, die kan beschikken over een vrijwel fitte selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen