Van den Brom: "We moeten nu onze rug rechten"

5 mei 2017, 15:59

Na de verloren bekerfinale moet AZ de blik weer vooruit richten. De Alkmaarders gaan komende zondag, in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie, op bezoek bij NEC. AZ maakt nog kans op Europees voetbal.

"Het was zondag na afloop moeilijk om al die teleurgestelde gezichten bij de spelers en staf te zien", aldus John van den Brom op AZ.nl. "Maandag heb ik ze vrij gegeven en vanaf dinsdag hebben we geprobeerd om de draad weer op te pakken. Op de training ziet het er goed en fel uit. Daar is de teleurstelling niet te zien, maar dat gevoel is er natuurlijk nog wel."

"We moeten in de Eredivisie nu voor het hoogst haalbare gaan: de vijfde plek. Die hebben we zelf in de hand", vervolgt Van den Brom. "Als sportman wil je zo hoog mogelijk eindigen en voor de club moeten we er wat dat betreft het maximale uithalen. Vervolgens zijn de play-offs de laatste houvast om ons doel van Europees voetbal halen te bereiken."

Van den Brom heeft vertrouwen in zijn team. "Iedereen zegt nu: 'AZ, dat is over en uit.' Het is aan ons om het tegendeel te bewijzen. We moeten onze rug rechten en dat begint zondag tegen NEC, een club waar veel aan de hand is. Ik ben benieuwd hoe zij met hun nieuwe trainer voor de dag komen." NEC nam anderhalve week geleden, na de twaalfde nederlaag in dertien wedstrijden, afscheid van coach Peter Hyballa. Ron de Groot is zijn opvolger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen