Messi heeft succes in hoger beroep: streep door straf

5 mei 2017, 15:26

Lionel Messi mag per direct weer interlands spelen voor Argentinië. De FIFA legde hem in maart een schorsing van vier wedstrijden en een boete van 10.000 Zwitserse Frank (ruim 9.200 euro) op, maar deze straf is in hoger beroep tenietgedaan. Dat meldt de FIFA vrijdag via de officiële kanalen.

Messi moest aanvankelijk boeten voor zijn gedrag in de interland tegen Chili. De speler van FC Barcelona zou in dat duel de assistent-scheidsrechter hebben uitgescholden. Messi beweerde 'gewoon in het luchtledige' te hebben gescholden, maar vond met die lezing geen gehoor bij de tuchtcommissie van de FIFA. De beroepscommissie stelde de balvirtuoos wel in het gelijk. Zij vindt het gedrag van Messi weliswaar 'laakbaar', maar zegt dat er niet voldoende bewijs is om hem het strafbankje op te sturen. Messi zat wel al een wedstrijd schorsing uit.

Argentinië kan de hulp van Messi goed gebruiken. Het land staat vijfde in de WK-kwalificatiecyclus voor Zuid-Amerika. Als het op die positie eindigt, dan moet het play-offs spelen om een WK-ticket.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen