AZ bindt talent Boadu: "Alle eigenschappen voor topspits"

5 mei 2017, 11:15

AZ heeft een talent uit de eigen jeugdopleiding vastgelegd. De Alkmaarse club heeft met Myron Boadu, een 16-jarige aanvaller, een mondeling akkoord bereikt over een contract tot de zomer van 2020. De handtekeningen worden gezet als Boadu terug is van het EK onder 17 in Kroatië, waaraan hij met Oranje deelneemt.

Boadu maakt vanaf komende zomer deel uit van de A-selectie van AZ. Hij speelt sinds zijn twaalfde in de jeugdopleiding van de eredivisionist. Tijdens de winterstop mocht hij al met het eerste elftal mee op trainingskamp.

"Myron heeft alle eigenschappen om een topspits te worden", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ op de clubwebsite. "Hij is tweebenig, fysiek sterk, snel en doelgericht. We zijn er blij mee dat hij heeft gekozen voor een langer verblijf bij AZ. Het is bijzonder dat Myron dit seizoen zo jong als hij is al heeft laten zien mee te kunnen in Jong AZ, maar ook tijdens het winterse trainingskamp van onze A-selectie toonde hij aan zich op dit niveau te kunnen meten met de rest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen