Bosz: "Het grootste gedeelte van de spelers zal blijven"

5 mei 2017, 09:59

Ajax is dicht bij het bereiken van de finale van de Europa League. De Amsterdammers wonnen woensdag de eerste ontmoeting met Olympique Lyon in de halve eindstrijd met 4-1, waardoor ze in een uitstekende uitgangspositie verkeren voor de return van komende donderdag in Frankrijk. Coach Peter Bosz ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

"Het grootste gedeelte van de spelers zal blijven. Daar ga ik van uit", zegt Bosz tegen De Telegraaf. "Wat volgend seizoen dan scheelt, is dat ze de filosofie achter de manier van spelen kennen, waardoor we meteen op de details kunnen gaan zitten. Terwijl ik nu in het begin alleen met de grote zaken ben bezig geweest."

Bosz roemt ook de mentaliteit van Ajax. "Wat ik nu zie, is dat de jongens goed kunnen voetballen, maar er is wel iets aan toegevoegd. Ik noem het een winnaarsmentaliteit, het overleven. Dat hebben we met tien man bij Schalke 04 gedaan, terwijl we al bijna dood en begraven waren", vervolgt hij. "Tegen Olympique Lyon zag ik het en zelfs bij PSV heb ik het de tweede helft gezien. Het is een kwaliteit die je in de top nodig hebt en wij hebben die."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen